Привіт всім! Те, про що ви пишете - це прояви типової плоскостопості. Вона проявляється у кожного у різному віці, по-різному, але є у більшості людей. У мене поштовхом прояву плоскостопості (років 2 тому) були завеликі нагрузки (суміщала танці і ФК), але ноги нестерпно боліли і на танцях, і коли каталась, і коли просто ходила. Зробила рентген, сходила до ортопеда, зробила індивідуальні супінатори, але зараз зі свого цього досвіду можу сказати, що найлегший і один з найдієвіших способів допомоги у цій ситуації - купити в магазині устілки з супінаторами (краще відразу з проти поперечної і поздовжньої плосостопості, т.т. з випуклостю біля внутрішньої сторони підйому ноги і другою - у формі крапельки по діаметральні площині стопи десь на рівні трохи нижче пальчиків) або ще краще - силіконові супінатори проти поперечної плоскостопості (їх можна пересталяти у різне взуття і в ковзани, я в них завжди катаюсь).
Знаю, що не всі і не відразу підуть до лікаря, щодо індивідуальних супінаторів - вони справді классно допомогають, проте які б вони не були "найтонші" все одно носити їх можна справді з досить "об'ємним" взуттям. А от такі устілки з супінаторами або ж силіконові супінатори досить просто переставляються у різне взуття і купити їх можна в будь-якому взуттєвому магазині. Пам'ятаю, що коли вранці в магазині я купила силіконові супінатори і в них дійшла до роботи, то в мене вже за ці півгодини біль у ногах значно зменшився (я тоді взагалі ходити ледве могла, і то тільки в розтоптаних черевиках
). На жаль, зараз у Києві я не знаю де можна купити ці силіконові супінатори, раніше вони продавались у магазині "Товари для здоров'я" на вул.Мазепи, але рік тому він кудись переїхав.
Так само, до речі, після заміни всіх устілок у всіх черевиках на устілки з супінаторами, у мого чоловіка (займається тенісом) пройшов біль у п'ятках.